Esiintymisareena Itämerellä
Äänentoistonsa uudistanut Tallink Siljan Baltic Princess kasvoi kertaheitolla mestaruussarjan keikkapaikaksi. Audico oli ilolla mukana nostamassa laivan päänäyttämö Starlight Palacen äänentoistoa uudelle, entistä monipuolisemmalle tasolle.
Elämysmatka Turusta Tukholmaan
Baltic Princess tunnetaan laadukkaista koko perheen viihde-elämyksistä. Nyt laivan päänäyttämö Starlight Palace palvelee uuden äänentoiston myötä entistä laaja-alaisemmin erilaisia kohderyhmiä ja artisteja.
Toiveena "raiderikelpoinen setti"
Baltic Princessin uusi äänijärjestelmä täyttää vaativan yleisön toiveet niin kattavuuden kuin äänenpaineen ja -laadunkin suhteen.

Tallink Silja, Baltic Princess - Starlight Palace

Risteilijä rokkaa!

Turusta Tukholmaan liikennöivä Baltic Princess tarjoaa koko perheen viihteen jatkeeksi potkua myös rankempaan menoon, kun laivan päänäyttämön Starlight Palacen äänentoisto pantiin uusiksi Audicon avustuksella. Satsauksen yhtenä pontimena on reitin markkinointi charter-tapahtumajärjestäjille, jotka haluavat varata laivan esimerkiksi uivan rock-festivaalin käyttöön.

Varustamon teknisen konsultin Tuomas Karppisen mukaan tavoitteena oli "viimeisen päälle raiderikelpoinen setti, josta yhdelläkään vierailijalla ei ole nokan koputtamista". Uusi äänijärjestelmä täyttää vaativan yleisön toiveet niin kattavuuden kuin äänenpaineen ja -laadunkin suhteen. Samalla esiintyjät taustavoimineen pääsevät nauttimaan ensiluokkaisista työskentelyolosuhteista”, Karppinen myhäilee.

Audicon toimittamaan L-Acoustics -järjestelmäkokonaisuuteen kuuluu tusina KARAi-kaiutinta ja neljä SB18-subia kardioidiasetelmassa. Neljä järeämpää SB28-subia on kätketty uppoasennuksena seinään. Reippaita subitehoja tarvitaan, ettei bassotoisto jää laivan pohjajyminän jalkoihin. Keskiklusterin KIVA-kolmikko ja strategisiin paikkoihin sijoitettavat 5XT-viivekaiuttimet viimeistelevät järjestelmän kattavuuden. Esiintyjienkin kuuntelu pantiin kuntoon kahdeksan 115XTHiQ-monitorin voimalla.

Kuvat: Tommi Saarela