Hartwall Capital toimitilat - Lampan talo
Hartwall Capital muutti vuonna 1817 valmistuneeseen Lampan taloon Helsingissä. Audico Systemsin tehtävänä oli toteuttaa arvokkaisiin tiloihin toimivat ja laadukkaat AV-järjestelmät.
Hartwall Capital toimitilat - Lampan talo
Audico varusteli Hartwall Capitalin käyttöön neljä neuvotteluhuonetta, johtokunnan ison neuvotteluhuoneen ja edustuskäytössä toimivan sauna- ja neuvottelutilan sekä viihtyisään 200 neliön monikäyttöisen ullakkotilan.
Hartwall Capital toimitilat - Lampan talo
Varhainen yhteistyö arkkitehdin ja asiakkaan kanssa johti tarkoin pohdittuihin teknisiin ratkaisuihin, jotka sekä toimivat että näyttävät hyvältä.

Hartwall Capital - Lampan talo

Vuonna 1817 valmistuneessa Lampan talossa Helsingin edustuspaikalla kauppatorin kupeessa on ollut sekä Stockmannin puoti että putka. Nyt peruskorjattuun taloon on muuttanut Hartwall Capital sekä kymmenkunta pientä yritystä. Kivijalassa toimii myös Michelin tähdellä palkittu pohjoismainen ravintola Olo ja Sokerileipuri Suomisen konditoriakahvila.

Audico Systemsin tehtävänä oli toteuttaa arvokkaisiin tiloihin toimivat ja laadukkaat AV-järjestelmät.  Toimitukseen kuului varustelut neljään neuvotteluhuoneeseen, johtokunnan isoon neuvotteluhuoneeseen ja edustuskäytössä toimivaan sauna- ja neuvottelutilaan sekä viihtyisään 200 neliön monikäyttöiseen ullakkotilaan.

Hienoa kohteen suunnittelussa oli se, että Audico sai olla mukana alusta asti, mikä oli kaapeloinnin haasteellisuuden vuoksi lähes välttämätöntä. Varhainen yhteistyö arkkitehdin ja asiakkaan kanssa johti myös tarkoin pohdittuihin teknisiin ratkaisuihin, jotka sekä toimivat että näyttävät hyvältä. Piilotettu kaapeli on aina parempi kuin näkyvä.

Toimivaa neuvottelutilaa

Toimivat esitys- ja av-järjestelmät ovat nykyään itsestäänselvyys yritysten toimitiloissa. Lampan talossa asiakkaan toiveena olivat helppokäyttöiset, luotettavat ja tyylikkäät AV- ratkaisut.  

Talon neuvotteluhuoneet varustettiin 55” näytöillä sekä tyylikkäillä Genelecin aktiivikaiuttimilla, Extron skaalaavalla vaihtimella ja Extron ohjauslogiikalla, joka on integroitu pöydän kaapelin läpivientikalusteeseen. Yksi neuvotteluhuone on tämän lisäksi varustettu Cisco-videoneuvottelujärjestelmällä.

Johtokunnan neuvotteluhuone on varustettu 90” Sharpin teräväpiirtonäytöllä sekä Genelecin äänentoistolla. Tilan esitystekniikan ohjaukseen käytetään AMX Enova All In One -prosessoria ja langatonta 10” kosketusnäyttöä.  Saunatilan oleskelutila on varustettu laadukkaalla esitystekniikalla sekä Bosen äänentoistojärjestelmällä.

Ullakon edustustiloihin on asennettu 3 kpl 55” näyttöä, Ben Q -projektori sekä laadukas Bosen äänentoisto. Yhden istuinryhmän näyttö on varustettu Bosen Virtual Surround Sound -järjestelmällä elokuvatasoisen äänentoiston aikaan saamiseksi. Tilan esitystekniikan ohjaukseen on ullakolla käytetty myös AMX Enova -prosessoria ja AMX-kosketusnäyttöä. Ullakolla on varauduttu tilan monikäyttöisyyteen lukuisin digitaalisin kuvan ja äänen liityntäpistein.

Audico toimitti myös rakennuksessa toimivan Olo-ravintolan asiakastiloihin Bosen äänentoistojärjestemän. Bose takaa laadukkaan äänentoiston myös akustisesti vaativalle ravintolan käyttämälle sisäpihalle.

Projekti on loistava esimerkki siitä, kuinka hyvällä yhteistyöllä saadaan aikaan hienoa jälkeä”, toteaa Audicon myyntipäällikkö Olli Karisalmi.

 

Tilaaja: Hartwall Capital
Arkkitehti: Arkkitehtitoimisto Pohjanpelto & Co Ky
Rakennuttajakonsultti: GSP Group Oy
AV-suunnittelu: Audico Systems Oy
AV-järjestelmien toimittaja ja urakoitsija: Audico Systems Oy
AV-ohjausjärjestelmä: Extron Electronics & AMX
Näyttölaitteet: Samsung / Sharp 

Kuvat: Mikael Lindén