Palokan koulukeskus
Koululaiset saivat Jyväskylän Palokkaan uuden koulurakennuksen syksyllä 2012, samalla saatiin tiloja myös kulttuurille ja liikkunalle. Keskuksessa toimii koulun lisäksi kirjasto, kansalaisopisto ja liikuntahalli. Audico Systems toimi koko kiinteistön AV-järjestelmien toimittajana ja urakoitsijana.
Palokan koulukeskus
Koulun liikuntasalissa on kiinteä 300 hengen katsomo ja iso sali mahdollistaa useiden palloilulajien viralliset ottelut. Sali on monipuolisen käytön tarpeiden mukaisesti varustettu laadukkaalla äänentoistolla ja dataprojektorilla.
Palokan koulukeskus
Luokkahuoneet ovat varustettu Hitachin interaktiivisilla dataprojektoreilla jotka mahdollistavat sisällön tuoton monelta eri ohjelmalähteeltä. Luokissa on myös perus äänentoisto. Kiinteäpainikkeinen AV-ohjain tekee tekniikan hallinnan helpoksi.

Palokan koulukeskus

Esitystekniikka opetuksen tukena

Koululaiset saivat Jyväskylän Palokkaan uuden koulurakennuksen, samalla saatiin tiloja myös kulttuurille ja liikkunalle. Keskuksessa toimii koulun lisäksi kirjasto, kansalaisopisto ja liikuntahalli. Rakennus otettiin käyttöön syksyllä 2012.
Audico Systems toimi koko kiinteistön AV järjestelmien toimittajana ja urakoitsijana. Asiakkaan tavoitteena oli tarjota kaikissa tiloissa käyttäjille selkeä ja yksinkertainen käyttöliittymä AV-laitteiden ohjaamiseen.

Koulun tilat rakentuvat ruokasalin ja sen näyttämön ympärille. Tilaan asennettiin monipuolinen esitystekniikka sisältäen valovoimaisen, monenlaiseen käyttöön sopivan dataprojektorin  sekä äänentoiston ja valaistuksen erilaisiin esityksiin puheista musikaaleihin. Järjestelmää ohjataan ruokasalin taka-osaan sijoitetusta ohjaamosta tai pienemissä tilaisuuksissa kosketusnäyttöohjaimesta.

Koulun liikuntasalissa on kiinteä 300 hengen katsomo ja iso sali mahdollistaa useiden palloilulajien viralliset ottelut. Sali on monipuolisen käytön tarpeiden mukaisesti varustettu laadukkaalla äänentoistolla ja dataprojektorilla. Luokkahuoneet puolestaan varustettiin Hitachin interaktiivisilla dataprojektoreilla, jotka mahdollistavat sisällön tuoton monelta eri ohjelmalähteeltä. Luokissa on myös perus äänentoisto. Kiinteäpainikkeinen AV-ohjain tekee tekniikan hallinnan helpoksi.Kolme erityistä luokkahuonetta on perusvarustelusta poiketen varustettu kahdella projektorilla ja kosketusnäytöllisellä AV ohjaimella mahdollistaen helpon siirtymisen useampien  lähteiden välillä.


Kuvat: 
Martti Kapanen