Valkeakosken Tietotien lukio
Valkeakoski Campukselle Lotilaan rakennettu lukio tarjoaa vankan yleissivistävän opetuksen lisäksi huippumodernit tilat ja innovatiivisen oppimisympäristön.
Valkeakosken Tietotien lukio
Rakennusteknisesti tiloissa korostuvat avaruus, arvokkuus ja ajattomuus. Kalustamisessa ja sisustamisessa on haluttu kiinnittää erityistä huomiota viihtyisyyteen ja esteettisyyteen. Audico toimitti ja asensi kohteeseen keskeisen Forum pääaulatilan ääni, valo ja videojärjestelmät.
Valkeakosken Tietotien lukio
Luokkien modernit av-laitteet monipuolistavat opetusta ja opiskelua. Aktiivitaulu korvaa liitutaulun. Audico varsuti koulun luokka- ja neuvotteluhuoneet viimeisimmän tekniikan mukaisilla AV-laitteilla.

Valkeakosken Tietotien lukio

Innovatiivinen opiskeluympäristö

Valkeakoski Campukselle Lotilaan rakennettu uusi lukio tarjoaa vankan yleissivistävän opetuksen lisäksi huippumodernit tilat ja innovatiivisen oppimisympäristön. Valkeakoski Campukselle sijoittuva lukio tarjoaa jo lukioaikana luontevat yhteydet jatko-opiskelupaikkoihin. Samalla kampusalueella sijaitsevat oppilaitokset ja korkeakoulut antavat ainutlaatuisen mahdollisuuden lisäopintojen suorittamiseen jo lukioaikana. Konseptina koko Valkeakoski Campus on houkutteleva, kansainvälinen, yksilön ja elinkeinoelämän tarpeisiin vastaava oppimis-, koulutus-, tutkimus- ja yritysympäristö. Kampusalueella sijaitsee koulujen lisäksi runsaasti yrityksille suunniteltuja toimitiloja ja palveluja.
 
Lukion tilat on suunnitellut arkkitehtitoimisto Aarne von Boehm. Suunnittelussa keskeisimmät elementit ovat olleet luokattomuus, tiedekunta-ajattelu ja kampusmaisuus. Rakennusteknisesti tiloissa korostuvat avaruus, arvokkuus ja ajattomuus. Kalustamisessa ja sisustamisessa on haluttu kiinnittää erityistä huomiota viihtyisyyteen ja esteettisyyteen.

Uudenlaiset opetusmenetelmät ja välineet avaavat mahdollisuudet monipuoliseen ja monimuotoiseen oppimiseen. Luokkien modernit av-laitteet monipuolistavat opetusta ja opiskelua. Aktiivitaulu korvaa liitutaulun. Sen avulla on mahdollista myös tallentaa opetusmateriaali yhteiselle verkkoalustalle, josta aineiston kertaaminen käy vaivattomasti. Dokumenttikameralla voi heijastaa minkä tahansa esityksen alkuperäisillä väreillä ja samalla kalvoista päästään kokonaan eroon. Kaikissa luokissa on  myös videotallennusjärjestelmä, joka mahdollistaa oppitunnin videotaltioinnin ja näin myös virtuaaliopetuksen. Järjestelmää voi hyödyntää tukiopetuksessa, kertauksessa ja silloin kun opiskelija joutuu olemaan pois oppitunnilta.

Electrosonic (nyk. Audico Systems) toimitti ja asensi kohteen keskeisen Forum-pääaulatilan ääni-, valo- ja videojärjestelmät ja varusti luokkahuoneet (25 kpl) ja neuvotteluhuoneet (3kpl) viimeisimmän tekniikan mukaisilla AV-laitteilla.


Tilaaja: Valkeakosken kaupunki
Pääurakoitsija: SRV Oy
Arkkitehti: Arkkitehtitoimisto Aarne von Boehm
AV-suunnittelu: AV-Sector Oy
AV-urakointi: Electrosonic Oy Ab (nyk. Audico Systems Oy)

AV-ohjausjärjestelmät: AMX (Forum), Vity (luokka- ja neuvottelutilat)
AV-valitsimet ja matriisit: Extron
Näyttölaitteet : Epson, Sanyo
Aktiivitaulut: Promethean
Virtuaaliluokkien varustus: Panasonic kamerat, Epiphan ja Canopus muuntimet, Cloud äänimikseri
Äänijärjestelmät: EAW, Powersoft, Biamp
Esitysvalojärjestelmä:  Zero88, ETC
Valonohjaus: Helvar Digidim

Kuvat: Henry Rantaniemi