Karkea päältä, saumaton sisältä

Helsingin Vallilassa sijaitsevan Amer Sportsin uuden toimitalon tilankäyttö on tyylikkään tehokasta – kahdessa kerroksessa neliöitä on noin 5000. Sisääntulokerroksesta löytyvät vastaanotto- ja aulatilat, avoin brändimyymälä, kuusi neuvottelutilaa sekä saman verran näyttelyhuoneita konsernin brändeille. Yli kahden miljardin liikevaihtoa pyörittävän Amer Sportsin urheiluvälinemerkkejä ovat esimerkiksi Wilson, Atomic, Suunto ja Salomon.

Toinen kerros on rauhoitettu henkilöstön toimistotiloiksi ja siellä sijaitsee myös kuntosali, joka toimii Precorin voimaharjoittelulaitteiden showroomina.

Audico suunnitteli eri tilojen AV-järjestelmät avaimet käteen -toimituksena. Modernin teknologian asennus satavuotiaaseen konepajarakennukseen kävi sujuvasti, sillä vanhasta rakennuksesta säästettiin lopulta vain suojeltu ulkokuori. Sisältä katsoen arkkitehtitoimisto Gullstén & Inkisen toteutuksessa on kyse uudisrakennuksesta, jossa tilat ja kerrosjako voitiin toteuttaa asiakkaan tarpeista tinkimättä.

Avaimet käteen

Mikko Tenhunen kiittelee hankkeen sujuvuutta, sillä asiakkaalla oli varmat ja valistuneet näkemykset siitä, mitä tarvitaan ja miksi. ”Tämän tyyppiset projektit ovat palkitsevia, kun päästään itse alusta asti mukaan suunnitteluun, vaikuttamaan laitevalintoihin ja sen kautta tarjoamaan asiakkaalle parhaat mahdolliset ratkaisut.”

Heti tuloaulassa huomio kiinnittyy neljästä näytöstä räätälöityyn digital signage -videoseinään, jota raamittaa tyylikkäästi taustavalaistu kehys. Neuvottelutilojen ja näyttelyhuoneiden olennaisia elementtejä ovat 55- ja 65-tuumaiset ledinäytöt tietokoneliitäntöineen. Sähköisen Room Manager -tilavarausjärjestelmän näppärä käyttöpaneeli löytyy jokaisen huoneen ovenpielestä.

Videoneuvottelulaittein varustellulta ”komentosillalta” eli yhtiön hallituksen kokoushuoneesta löytyy Sonyn 4000 ansin laserled-projektoria, Euroscreenin moottoroitua valkokangasta ja AMX:n ohjauslogiikkaa. Kosketuspaneelilla päästään valitsemaan kenen kannettavasta kulloinkin linkitetään kuvaa isoille näytöille.

Showroomeissa näytöt on asennettu liikkuvaan pöytäkalusteeseen, jolle saadaan kätevästi aseteltua asiakasta kiinnostavat tuotteet. Samalla voidaan ajaa läppäriltä näytölle videota, joka esittelee urheiluvarusteet tositoimissa.

”Kaikissa näytöissä on muisti, josta voidaan pyörittää materiaalia itsenäisesti, ja vaihtoehtoisesti pystymme lähettämään keskitetysti verkossa tiettyä kuvalähdettä useampiin kohteisiin”, esittelee Amerin AV-vastaava Reijo Pyhäranta.

Tasainen peitto

Toimitaloon valittiin Bosen FreeSpace-puoliuppokaiuttimiin perustuva kokonaisratkaisu, joka takaa tasaisen äänentoiston kaikkialle. Jopa kuntosalin AV-varustukseen kuuluu kokonaisvaltainen äänijärjestelmä musiikkisoittimineen, prosessoreineen ja vahvistimineen. Kun katot ovat täynnä pieniä mutta hyviä kaiuttimia, tarvittaessa saadaan keskuksesta syötettyä ääntä ympäri taloa.

Toimitalo valmistui viime kesän kynnyksellä, joten käyttökokemusta on jo kertynyt mukavasti.

”Laitteet ovat pellittäneet loistavasti, Audicon asentajat olivat tosi päteviä ja tukeakin on saanut aina, kun kysymyksiä ilmenee. Audico tulee vastaamaan myös huollosta, vaikka tuskin näiden kanssa isompaa murhetta tulee”, Pyhäranta viittaa tinkimättömään laitteistovalintaan, ”Esimerkiksi telkkareiden sijaan otimme ammattinäytöt joka paikkaan – nimenomaan siksi, että ne on tarkoitettu kestämään jatkuvaa käyttöä ja kuvaa voi pyörittää, vaikka kellon ympäri!”

Kuvat: Kuvatoimisto Kuvio Oy