Haussa asiakeskeinen, selkeä ja luotettava yhteistyökumppani

Tilat löytyivät pitkällisten etsintöjen jälkeen paraatipaikalta Helsingin Eteläesplanadilta, UPM:n entisen pääkonttorin tiloista. Alkoi suurremontti, jonka koordinoinnista Boreniuksen puolesta vastasi assistentti Pia Puranen. ”Näin suuressa hankkeessa luotettavat yhteistyökumppanit ovat kaiken A ja O, lisäksi henkilökemioiden täytyy kohdata, kun töitä tehdään kuukausia yhdessä”, Puranen ynnää ja kiittelee onnistuneita valintoja.

Boreniuksen uusien tilojen AV-suunnittelusta vastasi Tapio Ilomäki Akukon Oy:stä ja sisustussuunnittelijana toimi Sabina Dontcheff Kokema Design Oy:stä. Eniten Purasta jännitti kumppanin etsiminen audiovisuaalisiin ratkaisuihin. ”AV-asiat ovat sellaisia, että moni palvelutarjoaja puhuu niin monimutkaista kieltä, ettei tavallinen asiakas ymmärrä asiasta mitään. Usein myös myydään sellaistakin, mitä asiakas ei tarvitse lainkaan.”

Audicon valikoitumiseen AV-kumppaniksi vaikuttivat paitsi hyvät referenssit myös kasvokkain tapahtuneet kohtaamiset messuständeillä: ”Audicon projektimyyntipäällikkö Mikko Tenhunen otti huomioon minun eli asiakkaan tarpeet ja haaveet ja paketoi ne selkeästi. Ymmärsimme, mitä olimme tilaamassa.”

Suunnittelijat saman pöydän ääreen

Kun sopimus saatiin lyötyä lukkoon, alkoivat suunnittelutyöt. Puranen kiittelee suunnittelijoiden välistä yhteistyötä. Sokkeloisessa arvokiinteistössä oli paljon pieniä yksityiskohtia, joita ottaa huomioon. ”Kun homma lähti rullaamaan, oli hienoa huomata, kuinka minun ei tarvinnut varmistella ja kommentoida kaikkea kaiken aikaa, vaan ammattilaiset hoitivat työnsä,” Puranen kiittelee Dontcheffia, Ilomäkeä, Tenhusta sekä erityisesti Audicon projektinhoitaja Tero Toreniusta, joka veti hankkeen loppuun ja tilat käyttökuntoon alkuvuodesta 2015. ”Torenius sopeutui ja keksi ratkaisuja vaativiinkin toiveisiin.” Esimerkiksi erilaiset paneloinnit ja upotukset vaativat Boreniuksen hallitussa visuaalisessa ilmeessä käsityötä, jota tarpeen vaatiessa tehtiin jopa hiekkapaperilla.

Näyttävä tekniikka sulavasti ja kestävästi paikallaan

Boreniuksen tiloissa audiovisuaaliset ratkaisut ovat sekä omien juristien että asiakkaiden käytössä. Eteläesplanadin tiloissa on 14 neuvotteluhuonetta, 2 sisäistä neuvotteluhuonetta, seminaaritila, videoneuvotteluhuone, välimiesoikeussali, suuri loungetila sekä 20 hengen koulutustila, joihin kaikkiin Audico suunnitteli ja toteutti hillityt ja helppokäyttöiset AV-ratkaisut. Tiloissa audiovisuaalista hifistelyä näyttävämmän roolin saa Boreniuksen keräämä kotimainen taide. ”Emme hankkineet tekniikkaa näyttämisen vuoksi, vaan käytettävyyden vuoksi,” Puranen kertoo ratkaisujen lähtökohdiksi. ”Halusimme tiloihimme järjestelmän, joka toimii läpi talon samalla lailla. Käyttäjiä kun on monenlaisia, on oleellista, että oppimalla yhden laitteen käytön, osaa käyttää kaikkien huoneiden tekniikkaa.”

Vaikka tekniset laitteet eivät ole etusijalla sisustuksessa, se ei tarkoita Boreniuksella kuitenkaan sitä, että tekniikkaa piiloteltaisiin ovien takana. Päinvastoin: Arthur Holmin moottoroidut näyttöelementit ovat skandinaavisesti muotoiltuja ja tyylikkäitä myös esillä. Niiden näkymättömyyden salaisuus on, että ne kätkeytyvät siististi pöytäpinnan alle, josta ne saa tarvittaessa käyttöön napin painalluksella.

Tyylikkyyden ja helppokäyttöisyyden lisäksi Borenius vaatii sisustukseltaan ja tekniikaltaan kestävyyttä. Borenius on Green Office ja hankintoja tehdään kestävän kehityksen periaatteiden mukaan. Tähän Audicon on ollut helppo vastata laadukkailla tuotteilla sekä sitoutumalla laitteiden huoltoon ja ylläpitoon.

Kuvat: Kuvatoimisto Kuvio Oy