Electrosonic AB on keskittynyt erityisesti vaativien AV- ja valvomoratkaisujen toimittamiseen, mikä on keskeinen osa myös Audicon liiketoimintaa. Yrityskaupan myötä Audico saa lisää osaamista tässä segmentissä. Lisäksi Audico kasvattaa kehittämiensä ja valmistamiensa Avec-äänievakuointijärjestelmien vientiä Ruotsiin.

– Julkishallinnon ja yritysten toiminnan kannalta kriittiset AV- ja valvomojärjestelmät ovat Audicolle erittäin tärkeä liiketoiminta-alue. Yrityskaupan kautta saamme arvokasta osaamista, sillä Electrosonicilla on pitkä kokemus ja erinomaista tietotaitoa juuri tässä segmentissä, sanoo Audico Systems Oy:n toimitusjohtaja Harri Leiva.

Yritysjärjestelyn kautta Audico saa lisää osaamista myös AV- ja valvomojärjestelmien huolto- ja ylläpitopalvelujen tuottamisessa.

– Huollon ja ylläpidon merkitys kasvaa jatkuvasti, sillä moitteettomasti toimivat järjestelmät ovat loppukäyttäjille entistä tärkeämpiä.

Tähtäimessä markkinajohtajuus

Electrosonic on Audicolle tuttu yritys, sillä Audico Holding osti vuonna 2010 Electrosonic Groupin Suomen toiminnot.

– Kauppa on luottamuksen osoitus ja luonteva jatko pitkään jatkuneelle yhteistyöllemme Electrosonic Groupin kanssa. Tavoitteenamme on kehittää ja laajentaa sekä Audicon että Electrosonic AB:n toimintaa. Tähtäämme Pohjoismaiden markkinajohtajaksi valvomoratkaisujen ja niiden ylläpitopalvelujen toimittajana, kertoo Leiva.

Audico lisää oman tuotantonsa vientiä Ruotsiin

Audicon tuotevalikoima koostuu yrityksen suunnittelemista ja Suomessa valmistetuista Avec-äänievakuointijärjestelmistä sekä yhtiön maahan tuomista kansainvälisen kumppaniverkoston tarjoamista tuotteista. Kaupalla ei ole vaikutusta maahantuontisopimuksiin.

– Yrityskaupan myötä laajennamme kehittämämme ja valmistamamme teknologian vientiä Ruotsiin. Panostamme erityisesti Avec-äänievakuointijärjestelmien markkinointiin ja myyntiin sekä tekniseen tukeen, ja rekrytoimme lisää myyntihenkilöstöä ja teknistä henkilöstöä Ruotsiin, kertoo Harri Leiva.

Myös Electrosonic AB:n toimitusjohtaja Daniel Borg näkee yrityskaupassa monia etuja.

– Yritykset täydentävät toisiaan hyvin. Saamme kattavamman tuote- ja palveluvalikoiman, mikä mahdollistaa nykyisten asiakassuhteiden syventämisen ja uusien luomisen. Audicolla on sellaista teknistä, logistista sekä palveluihin ja tuotteisiin liittyvää osaamista, jota voimme hyödyntää Ruotsin toimintojen kehittämisessä.

Ruotsin yhtiö jatkaa toimintaansa Audico-konsernin tytäryhtiönä. Kaupalla ei ole vaikutusta yrityksen henkilökunnan työsuhteisiin, sopimuksiin tai asiakaspalveluun.

Lisätietoja:
toimitusjohtaja Harri Leiva
Audico Holding Oy / Audico Systems OY
p. 044 555 9093
harri.leiva@audico.fi

toimitusjohtaja Daniel Borg
Electrosonic AB
p. +46 733 414214
daniel.borg@electrosonic.com

Audico-konsernin emoyhtiö on Audico Holding Oy ja operatiivisesta toiminnasta vastaa Audico Systems Oy. Audico Systems Oy on Suomen johtava vaativien audiovisuaalisten ratkaisujen toteuttaja ja laitevalmistaja. Tärkeimpiä kohteita ovat yritysten auditoriot ja neuvottelutilat, valvomot, hotellit, ravintolat, kauppakeskukset, liiketilat, teatterit, elokuvasalit, koulut, kirkot sekä erilaiset liikunta- ja tapahtumatilat. Lisäksi Audico on toteuttanut AV-, valonohjaus- ja äänievakuointijärjestelmiä yli 42 risteilijäalukseen. Yritys on perustettu 1988, ja sen liikevaihto on noin 18 miljoonaa euroa. Toimipisteissä Espoossa ja Turussa työskentelee 55 henkilöä.

Electrosonic AB on vuonna 2006 perustettu vaativien AV- ja valvomoratkaisujen toteuttaja. Yrityksen liikevaihto on noin 2 miljoonaa euroa, ja sen palveluksessa on 6 henkilöä. Toimipiste sijaitsee Tukholmassa. Electrosonic on osa kansainvälistä Electrosonic Groupia, joka toimii muun muassa Yhdysvalloissa, Isossa Britanniassa, Aasiassa ja Lähi-idässä.

Tästä voit selata lehdistökuvia.

Tiedotteet:

Tiedote: Audico ostaa ruotsalaisen Electrosonicin (pdf)
Pressmeddelande: Audico köper svenska Electrosonic AB (pdf)
Release: Audico acquires Electrosonic AB in Sweden (pdf)