Audicolla on laaja kokemus AV-järjestelmien ylläpidosta. Audico ylläpitää järjestelmiä sekä julkisille että yksityisille asiakkaille kokoustiloista ja valvomoista aina digitaalisten opasteiden ratkaisuihin. Audicon palvelusopimus on lisäpalvelu, jonka voi hankkia AV-toimituksen päätteeksi ja sen voi itse räätälöidä omien tarpeiden mukaiseksi, kattaen esimerkiksi vuosihuollon, järjestelmäpäivitykset, syventävän käyttökoulutuksen ja ennakoivan ylläpitohuollon. Valittu palvelusopimus takaa sen, että AV-järjestelmä toimii ongelmitta. Palvelusopimus on eräänlainen kumppanuus Audicon asiantuntijan ja asiakkaan välillä.

Markku vastaa Audico Systemsin palvelusopimusten hoitamisesta ja kehittämisestä. Markun vastuulla on tuntea palvelusopimusasiakkaan AV-järjestelmät kokonaisvaltaisesti ja varmistaa, että järjestelmän sisältävät laitteet ja ohjelmistot päivittyvät eikä käyttökatkoja ilmenisi. Mikäli ongelmia nousee esiin, koordinoi Markku tarvittavan huoltohenkilökunnan paikan päälle tai etähallintajärjestelmän ääreen mahdollisimman lyhyellä vasteajalla. Markku suorittaa myös säännöllisiä virhekartoituksia sekä kehittää järjestelmää tarvittaessa yhteistyössä asiakkaan kanssa. Näin varmistetaan, että asiakas saa investoinnilleen parasta vastinetta.

Markku päätyi AV-alalle opiskeltuaan ensin leikkaajaksi Tampereella mutta löysi sitten mielenkiinnon äänistudioita ja miksausta kohtaan. Hän onkin toiminut melkein 15 vuotta erilaisten seminaarien ääniteknikkona. Myöhemmin hän siirtyi Bright Finlandille ja sieltä päätyi lopulta Audico Systemsin palvelupäälliköksi. Markkua viehättää AV-alassa erityisesti alan monipuolisuus sekä AV:n ensimmäinen osa, eli audio.

Uudessa tehtävässään Markku tarvitsee erityisesti ongelmanratkaisukykyä sekä luovuutta, mikä tekee tehtävästä mieleisen. Lisäksi hän pitää uuden oppimisesta ja että jokainen päivä on erilainen. Hän odottaa pääsevänsä luomaan ja kehittämään Audicon palveluliiketoiminnan isompia konsepteja.

”On mahtavaa päästä tekemään töitä Audicon huippuammattilaisten kanssa! Työ on lähtenyt mukavasti käyntiin. Olen taustaltani tamperelainen äänimies, mutta siitä huolimatta pidän itseäni ihan mukavana ihmisenä. Päivät kuluvat mukavasti työnteon ja perheen paimentamisen merkeissä. Jos vapaa-aikaa jää luen huonohkoa kirjallisuutta, kuuntelen hyvää musiikkia ja soitan huonosti kitaraa”, kertoo Markku Mäkipää.