F-Secure on laboratoriossaan purkanut laitteet ja todennut, että laitteen komponenttien fyysisellä modifioinnilla voi päästä käsiksi ohjelmistossa oleviin tietoturvapuutteisiin. Fyysiset muunnokset ovat mahdollistaneet polun kuvasignaalin häirintään tai signaalin poimintaan. Kyseessä on F-Securen osalta ollut niin sanottu ”eettinen hakkerointi”, jolla laitteesta löytyvät puutteet informoidaan valmistajalle korjaustoimenpiteitä varten. F-Securen toimenpide on nostanut ClickSharen tietoturvatasoa entisestään sen ollessa jo valmiiksi markkinoiden korkeimmalla tasolla.

Barco on julkaissut uuden kriittiset ongelmat korjaavan tietoturvapäivityksen (v1.9.1.) perjantaina 13.12.2019, jonka jälkeen F-Secure julkaisi havaintonsa. Tähän mennessä globaalisti Barco ei ole vastaanottanut ilmoituksia tietoturvarikkomuksista ClickSharen osalta ja on edelleen ISO 27001:2013 -tietoturvasertifikaatin omaava langaton kuvanjakoteknologia. Barco tulee julkaisemaan F-Securen havainnoista vielä oman tiedotteensa piakkoin.

Barco tarjoaa 121-etätapaamisia heidän Cyber Security -asiantuntijoiden kanssa, jotka vastaavat kaikkiin asiakkaiden kysymyksiin. Ajan voi varata osoitteessa: https://calendly.com/clickshare/security

 

Viimeisin Firmwire-julkaisu:

https://www.barco.com/services/website/en/TdeFiles/Download?FileNumber=1447&TdeType=2&ShowDownloadPage=False

F-Securen tiedote:

https://labs.f-secure.com/advisories/multiple-vulnerabilities-in-barco-clickshare/

 

Maailmanlaajuisesti toimivan teknologiayrityksen Barcon nimi on lyhennelmä Belgian American radio Corporationista. Yrityksen historia ulottuu aina 1930-luvulle, jolloin yhtiö aloitti radioteknologian valmistuksen. Tästä lähtien Barco on tuottanut ja kehittänyt audiovisuaalisia ja viestinnällisiä tuotteita ja ratkaisuja, pysyen merkittävänä, ajantasaisena tekijänä vuosikymmenten ajan. Belgiassa päämajaansa pitävä yritys on tunnettu niin turvallisuus-, viihde-, yritys- kuin terveydenhuoltoaloilla laadukkaana verkotettujen esitysteknisten laitteiden ja ohjelmistojen valmistajana. Barcon tuoterepertoaariin kuuluu projektoreiden, kuvan käsittelyn, LED-paneelien, videoseinien ja -monitorien, sekä valvomon hallintajärjestelmien kärkituotteet.
www.barco.com