HIFK Petoklubi by Samsung

Jääkiekko-otteluiden lisäksi Helsingin Jäähallissa järjestetään monenlaisia tapahtumia, kuten näyttelyitä, messuja, konsertteja ja erilaisia urheilutapahtumia. Helsingin jäähallilla on tarjolla monenlaisia tiloja erityyppisiin ja erikokoisiin tilaisuuksiin. Niistä tunnetuin, 300 hengen IFK:n Petoklubi, uudistettiin vuonna 2013.

Petoklubi on palvellut asiakkaita Helsingin Jäähallissa yli 15 vuoden ajan. IFK:n ottelutapahtumissa Petoklubilla käyvät IFK:n kanta-asiakkaat ja siellä järjestetään myös erilaisia VIP-tilaisuuksia. Petoklubille myydään kausikortteja, mutta klubille pääsee myös ostamalla ottelukohtaisen erikoislipun. Klubi on tunnettu mainiosta fiiliksestään ja se on hyvä paikka viettää aikaa yhteistyökumppaneiden tai ystävien kanssa. Helsingin tunnetuin ja suosituin kiekkoklubi haluttiin uudistaa tämän päivän vaatimusten tasoiseksi ja tarjota asiakkaille uusia kokemuksia. Tila saneerattiin ja laajennettiin ja tekniikka uusittiin kokonaisuudessaan.

IFK ja Samsung tekivät yhteistyösopimuksen ja Samsungin ja Audicon pitkästä yhteistyöstä johtuen Samsung toivoi Audicon yhteistyökumppaniksi tilan AV-suunnittelussa. Petoklubin näyttövarustelun toimitti Samsung. Tilaan on tuotu yhteensä 33 erikokoista ammattitason näyttöä takaamaan parhaan mahdollisen visuaalisen kuvan laadun. Näytöt ovat kapeita ja valovoimaisia – ne ovat markkinoiden parhaat. Samsungilla oli toivomus uudenlaisesta ja innovatiivisesta näyttöjen hyödyntämisestä. Audicon edustama Picturall-tekniikka tarjosi loistavan ratkaisun näyttävän ja tunnelmaa nostattavan sisääntulonseinän tuottamiseksi. Video-installaatio herättää huomiota sekä esitettyyn IFK:n materiaaliin, että Samsungin tuotteisiin. Picturall on suomalainen innovatiivinen yritys, jonka videoprosessori mahdollistaa liikkuvan kuvan ja on perinteistä poiketen suunniteltu erikokoisille ja erimuotoisille näyttökokonaisuuksille.

”Picturall mahdollisti villin ja näyttävän näyttöseinän suunnittelun. Picturallin oma into ja tuki käyttöönotossa mahdollistivat hienon lopputuloksen”, kertoo Audico Systemsin myyntipäällikkö Olli Karisalmi.

Tilan muilla näytöillä nostetaan tunnelmaa IFK:n kannattajien keskuudessa jakamalla informaatiota, näyttämällä ottelukoosteita, pelaajapro­fiileja ja yhteistyökumppaneiden materiaalia. Materiaali ajetaan näytöille Digital Signage -järjestelmän kautta. Feed voidaan keskeyttää myös muita ohjelmalähteitä varten, kuten suoraan lähetykseen ottelusta tai haastatteluista.

Tärkeä osa tunnelman luomisessa on laadukkaalla äänentoistolla. Petoklubilla se toteutettiin Bosen kaiuttimilla. Tilassa on myös lava pienimuotoista ohjelmaa varten, josta videokuva on siirrettävissä tilan näytöille. Koko järjestelmää ohjataan AMX-ohjauslogiikalla, Samsungin Tabletilla.

Kuvat: Kuvatoimisto Kuvio Oy