Huhtasuon koulu kasvattaa moderneilla välineillä

Huhtasuon koulun, erityiskoulun ja päiväkodin elinkaarihanke on Jyväskylän kaupungin 2000-luvun merkittävin peruspalveluinvestointi. Sen tehtävänä on tarjota toimivat tilat noin 1000 lapsen oppimiselle. Hankkeen ensimmäisessä vaiheessa otettiin käyttöön vuonna 2013 päiväkoti ja erityiskoulu. Toinen vaihe, yhtenäiskoulu valmistui viime kesänä. Uudet modernit ja monikäyttöiset tilat palvelevat alueen asukkaita myös monipuolisena tapahtumatilana kouluajan ulkopuolella.

Parasta tekniikkaa opettajille ja oppilaille

Audico Systems toimi kiinteistön AV-järjestelmien toimittajana ja urakoitsijana, yhteistyössä Lyreco Finlandin kanssa. Lyrecolla on sopimus kuntahankinnoista Jyväskylän kaupungin kanssa. Kiinteistö Oy Jyväskylän Huhtasuon koulukeskuksen toiveena oli saada koulu, joka on nykyaikainen, esteettinen, valoisa ja esteetön. AV-tekniikan osalta tämä tarkoitti käyttäjäystävällisiä ja joustavia ratkaisuja.

Kaikissa opetustiloissa, joita koulussa on noin 50, on otettu käyttöön paras mahdollinen tekniikka oppimisen ja opetuksen tueksi. Luokkahuoneet on varustettu äänentoistolla, dokumenttikameroilla ja interaktiivisilla NECin dataprojektoreilla. Tilojen järjestelmien hallinnointiin opettajien kalusteisiin on integroitu helppokäyttöiset Crestonin ohjauspaneelit.

Erikoisluokissa ja neuvottelutiloissa järjestelmiä on muokattu tarpeiden mukaan. Musiikkiluokissa on panostettu laadukkaaseen äänentoistoon RCF:n kaiuttimilla sekä Behringerin digitaalimikserillä. Kattava kaapelointi mahdollistaa myös juhlasalin tapahtumien moniraitaäänityksen musiikkiluokan studiossa. Opettajien neuvottelutiloihin näyttöpinnoiksi on asennettu Sharpin  60” ja 70” näytöt. Koulun kattavaa digital signage järjestelmää varten on asennettu 14 Philipsin 55”  näyttöä.

Koulun ruokasali toimii tilana myös isoimmille kokouksille ja tiedotustilaisuuksille. Ruokasali on varustettu Sonyn valovoimaisella dataprojektorilla ja RCF:n äänijärjestelmällä. Tilan tekniikkaa hallinnoidaan selkeällä Crestronin kosketusnäytöllä.  Ruokasaliin suoraan liittyvä normaalia suurempi liikuntasali on jaettavissa neljään erilliseen lohkoon joissa jokaisessa on oma kaiutinjärjestelmä, ohjauspainikkeet ja liitännät mahdollistaen toisistaan poikkeavat tunnit samanaikaisesti. Juhlakäyttöä varten salin näyttämö on varustettu kattavalla esitystekniikalla. Salin äänentoistosta vastaa RCF:n linjasäteilijät, Behringerin 32 kanavainen digitaalimikseri sekä laadukkaat mikrofonit. Näyttämön valolaitteissa päädyttiin energiatehokkaisiin lediratkaisuihin. Toimitukseen kuuluivat myös liikkuvat valonheittimet. Näyttämövalojen ohjaukseen toimitettiin Showtecin kompakti valo-ohjain.

Yhteistyöllä maaliin

Audico toimi kuntasopimuksen puitteissa palveluja tarjoavan Lyrecon kumppanina Huhtasuon koulun AV-urakassa. Lyrecolla projektista on vastannut Risto Wolin.

 ”Huhtasuon kokoisissa hankkeissa on aina monta toimijaa, joilla kaikilla on omat lähtökohdat ja tavoitteet. Jotta homma saadaan maaliin asiakkaan aikatauluilla ja toiveilla, tarvitaan parhaat tekijät,”  Wolin jatkaa ja kiittelee Audicon puolelta projektista vastanneita Yrjö Fonseliusta  vuolaasti.

Asiakkaan kannalta kuntahankintasopimuksen hyödyntäminen isossa urakassa säästää aikaa ja vaivaa. Asiakkaan ei tarvitse tehdä raskasta kilpailutusprosessia ja pystyy itse päättämään haluamansa tuotteet. Huhtasuon hankkeessa asiakkaalla oli selkeät toiveet toteutukselle mikä auttoi sekä suunnittelua että toteutusta.

Audico tuo Lyrecon kumppanina mukanaan laadukkaat tuotteet, vankan AV-alan ammattitaidon, vahvan projektiorganisaation ja hyvät tekijät.

 ”Tämän kokoisissa hankkeissa en harkitse muita kumppaneita kuin Audico”, kertoo Wolin vuosien yhteistyön kokemuksella.

Kuvat: Martti Kapanen