Audico on jo vuosikymmenien ajan seurannut alan kehitystä ja luonut äänimaailmoja ostoskeitaisiin ympäri Suomen. Moderneissa kauppakeskuksissa toistetaan musiikkia ja mainoksia yleisissä tiloissa. Unohtamatta tärkeitä kuulutuksia sekä vaadittuja poistumishälytysviestejä.

Turun suurin kauppakeskus Hansa sijaitsee ydinkeskustassa kauppatorin laidalla. Kauppakeskuksen ensimmäinen osa valmistui vuonna 1985. Kauppakeskus on rakennettu kuuden aiemmin muussa käytössä olleen rakennuksen sekä kahden uuden rakennuksen sisälle, ja näiden väliin on rakennettu koko korttelin kattava lasikatto. Tänään keskuksessa toimii yli 120 liikettä. Hansa toimii myös suosittuna kohtauspaikkana ja sinne on mahdollista järjestää pieniä tapahtumia kuten musiikki- tai muotiesityksiä.

”Hansakorttelissa järjestetään omia keskuksen kattavia tapahtumia eri sesonkien ja muiden teemojen ympärille noin 10 kertaa vuodessa” kertoo kauppakeskuksen johtaja Timo Palviainen. ”Hansa on myös niin suosittu kohtauspaikka turkulaisille että kaikki keskuksen ulkopuolisille toimijoille tarkoitetut promootiopisteet ovat käytössä lähes vuoden jokaisena päivänä”.

Hansa on kokenut monta remonttia, ja audiovisuaalisia ratkaisuja on myös jatkuvasti parannettu. Audico on toimittanut Hansakortteliin koko kiinteistömassan kattavan hätäkuulutusjärjestelmän, jota on mahdollista käyttää myös kiinteistökohtaisesti. Lisäksi joillain liiketiloilla on omat järjestelmänsä, jotka kuuntelevat kiinteistön hätäkuulutusjärjestelmää. Kiinteistökohtaiset järjestelmät sisältävät kaapeloinnit, keskukset ja kaiutinverkoston.

Viimeisimpänä Hansassa päivitettiin kauppakeskuksen langaton mikrofonijärjestelmä. Turkulaisen Saipu Oy:n kanssa asennettu JTS UF-10 langaton mikrofonijärjestelmä mahdollistaa kiinteistön eri osissa olevien tapahtumien tai juontajan vapaan liikkumisen korttelin alueella. Tapahtumakäytössä mikrofonijärjestelmältä vaaditaan joustavuutta ja luotettavuutta.

Kustannustehokas JTS tuote palvelee tarkoitusta laajan kaista-alueensa, tehokkuutensa ja helpon käyttönsä ansiosta. Kaiutinverkostoa parannettiin  Hansatorin alueella tehdyn käyntisillan rakennuksen yhteydessä lisäämällä Hansa-torille RCF L2406 linjasäteilijöitä.

Langaton mikrofonijärjestelmä voidaan asentaa myös jälkeenpäin, kuten Hansassakin tehtiin, ja kytkeä olemassa olevaan järjestelmään.

”Langaton mikrofonijärjestelmä on helpottanut kuulutuksia ja tapahtumien juontoja kauppakeskuksessa ja se on meillä nykyään aktiivisessa käytössä.”