L-Acousticsin uuden sukupolven ARCS-kaiutinjärjestelmiä julkaistiin Prolight & Soundissa kertaheitolla kaksin kappalein. Uusi ARCS kattaa niin pienemmät kuin isommatkin tarpeet – muutaman kymmenen hengen kokoussalista teatterikatsomoon ja aina tuhansien katsojien keikalle asti.

Järeämpi vaihtoehto muodostuu kahdesta uudesta kokoaluekaiutinmallista, jotka ovat ARCS A15 Wide ja A15 Focus, kevyemmän sarjan tulokkaat ovat puolestaan A10 Wide ja A10 Focus. Luku kertoo ämyrin tuumat, ja Wide-kaiuttimissa avauskulmat ovat 30º ja Focus-malleissa 10º. Kummankin järjestelmän alakertaa voi tukevoittaa KS21-subeilla.

ARCS-kaiuttimien diskanttitaajuksien horisontaalinen avauskulma on mekaanisesti muunneltavissa 70–110 asteen välillä, mistä on etua vaikkapa seinäheijasteiden väistelyssä. Nippua voidaan soittaa myös pystyasennossa, jolloin kaiutinviuhka voi kattaa huomattavan leveitä kuuntelualueita. A10 painaa vain parikymmentä kiloa per pala, joten myöskään tolpannokkakäyttö ei ole pieninkään ongelma.

”Edellisen polven ARCS-järjestelmiin verrattuna uusien Focus-mallien tiukalla 10-asteisella keilalla pystytään suuntaamaan ääntä selvästi kauemmas, ja siten kattamaan aiempaa laajempia katsomoalueita”, Audicon Pave Molnár tiivistää.

Molnárin mukaan ARCS on verraton konsepti nimenomaan Rental-tarpeisiin, sillä edeltäjäänsä huomattavasti kevyempänä tolpannokkakäyttökin on helppoa ja hygieenistä. Tarvitaan vain yksi presetti per kaiutin, ja koko setti subbasineen voidaan vahvistaa LA4X- tai LA12X -pääteprosessorilla.

Kaiuttimet lukitaan kylki kylkeä vasten, mikä helpottaa laskentaa ja asennusta, ja tarjoaa huomattavia äänenlaadullisiakin etuja, sillä ARCS-nippu käyttäytyy pistesäteilijän tavoin: vaikka ääni vaimenee etäisyyden kasvaessa, soinnin tasapaino ei muutu.

Ja vielä yksi lisätäky loppuun.

”Myös hintansa puolesta uusi ARCS tuo L-Acousticsin entistä laajemman käyttäjäkunnan ulottuville”.