LähiTapiola Keskinäinen Vakuutusyhtiö palvelee asiakkaitaan vahinko-, henki- ja eläkevakuuttamisen sekä sijoittamisen ja säästämisen asioissa kattavasti ympäri suomea. LähiTapiola Vellamo on yksi ryhmän kahdestakymmenestä alueyhtiöstä ja toimii Päijät-Hämeen, Kouvolan, Riihimäen ja Hyvinkään seudulla. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Lahden keskustassa. Toimipiste avattiin elokuussa 2014 perinteiseen vanhaan pankkisaliin. Remontin yhteydessä tilaan rakennettiin yksityisyyttä parantavat palvelupisteet. Äänen kantavuus korkeassa tilassa oli kuitenkin haaste.

Audico suunnitteli ja asensi konttoritilaan peittoäänijärjestelmän. Järjestelmä toteutettiin patentoiduilla Cambridge Sound Management Direct Field tuotteilla. Laitteisto koostuu energiatehokkaasta keskusyksiköstä ja cat kaapeloidusta kaiutinverkostosta joka luo tilaan kattavan ja yhtenäisen äänimaiseman. Järjestelmän päällimmäisenä tarkoituksena on parantaa tilan akustista yksityisyyttä. Konttorin palvelupisteissä käydyt keskustelut eivät enää kantaudu niin selvästi odotustilaan kuin aiemmin.

”Tilan akustiikka tiedettiin haastavaksi jo alun alkaenkin ja selvää oli, että täydellistä ratkaisua emme tähän kupolimaiseen tilaan saa. Keskusradiotakin tutkittiin vaihtoehtona, mutta se ei tässä tilassa olisi toiminut. Peittoäänijärjestelmällä saimme mukavasti puheääntä sekoitettua siten, että odotustilassa olevat asiakkaamme eivät saa selvää palvelupisteissä käytävistä keskusteluista. Järjestelmän etuna on myös se, että sen volyymiä voidaan säätää eri tasolle eri tiloissa” toteaa palvelujohtaja Pia Kivelä.

Audico palvelee kattavasti peittoääniratkaisuihin liittyvissä kysymyksissä ja hoitaa järjestelmät suunnittelusta valmiiseen toteutukseen.