Audico toimitti Oasikseen valonohjausjärjestelmän, joka kattaa kaikki laivan julkiset tilat, Royal-, Loft- ja A-luokan hytit sekä kannen valaistuksen. Julkisten tilojen valonohjausjärjestelmä hyödyntää Helvarin reititinpohjaista tekniikka. Kaikki julkiset tilat on yhdistetty huomaamattomasti samaan himmenninjärjestelmään, jonka kautta kontrolloidaan laivan valaistustunnelmia niin sisä- kuin ulkotiloissa. Oasiksen valonohjausjärjestelmän suunnittelussa ja valinnassa otettiin ensimmäistä kertaa huomioon asiakkaiden korkeatasoisen viihtyvyyden lisäksi myös ajantasaiset energiansäästöstandardit. Lisäksi Oasiksen järjestelmässä on ensimmäisenä käytössä IT-ratkaisua hyödyntävä Helvarin etämonitorointi ja -ohjaus. Järjestelmä mahdollistaa sen, että Audico pystyy hoitamaan valoasetuksia, monitorointia, diagnostiikkaa sekä mahdolliset korjaustyöt mantereelta käsin, laivan seilatessa omalla reitillään.

Audico toimitti Oasikseen myös efektivalojen ohjaimia ja RGB LED -ammattikalustoa Boardwalkille, Promenadelle ja Aquatheatren yhteyteen.

Audiovisuaalisen järjestelmän ollessa yksi laivan tärkeimmistä turvallisuusjärjestelmistä, täytyy sen olla erityisen luotettava. Audico toimitti Oasikseen mahdollisesti maailman suurimman monitoroitavan, koko laivan kattavan PA- ja äänievakuointijärjestelmän. Järjestelmä koostuu kuudesta äänijärjestelmäkokonaisuudesta, joissa on signal control, DSP-systeemi ja kaiuttimet; yli 10 000 kaiutinta välittää järjestelmän kautta tarvittavaa viestiä läpi aluksen. Samaa järjestelmää käytetään normaalitilanteessa Oasiksen käytävillä taustamusiikin toistoon.

Laivateollisuuden audiovisuaaliset ratkaisut ovat tärkeä osa Audicon toimintaa. Audico on toimittanut vaativia järjestelmiä yli 40 huippuluokan risteilyalukseen ympäri maailman. Huippuristeilijöiden lisäksi järjestelmäasennuksia on tehty myös matkustajalautoille ja jahdeille. Risteilyalukset ovat näyttäviä, huipputeknologiaa hyödyntäviä viihdekeskuksia, joiden toimintaympäristö on haastava. Audicon osaaminen laivateollisuuuden kumppanina kattaa perinteisten AV-järjestelmien lisäksi turvallisuusjärjestelmät, elämystekniikan, valonohjausjärjestelmät sekä esitys- ja kommunikointiteknologian laajasti. Risteilyaluksilla huipputeknologia ja visuaalisuus ovat ehdottoman tärkeitä kriteereitä ja siksi Audicon palvelut ovat pitkälti räätälöityjä. Kestävyys on valtameriolosuhteissa myös tärkeää, sään vaihtelut eivät saa vaikuttaa järjestelmien tai tuotteiden suorituskykyyn.

Kuvat: Joni Rantasalo