Wau-efektistä on pidettävä kiinni pysymällä ajan hermolla, joten Turun Radisson Blu Marina Palacen hotellihuoneiden sekä aulan uudistamisen jälkeen luonteva jatko oli kokous- ja tapahtumatilojen uusiminen AV-ratkaisuineen. "Radisson Blu -kattobrändinä viestii premiumista ja laadukkuudesta, AV-valintojen haluttiin tukevan samaa statusta," kertoo hotellin-johtaja Sanna-Liisa Byskata.

Sisustuksesta vastannut suunnittelutoimisto dSign Vertti Kivi & Co otti huomioon myös AV-tekniikan osana nykyaikaista interiööriä.

Elämys ja laatu käsi kädessä

Audicon tehtävä oli saneerata tekniikka ajan tasalle eli luoda uusi digitaalinen järjestelmä ja varmistaa kätevä, tietokoneella ja tabletilla ohjattava, käyttö.

Samat tilat hotellin toisessa kerroksessa palvelevat pieniä muutaman hengen tilaisuuksia ja yhdistämällä saadaan käyttöön jopa 1 000 hengen kapasiteetti. Ratkaisussa oli otettava huomioon muuttuvat tarpeet, järjestelmän muunneltavuus ja liikuteltavuus. Niinpä esitystekniikka upotettiin pyörillä kulkeviin erikoisvalmisteisiin kalusteisiin, joihin mahtuu 86-tuumaiset 4K-näytöt. Näin luotiin joustavasti käytettäviä elementtejä, jotka ovat myös viimeistellyn näköisiä.

Kokouskäyttöön tarkoitetuilla laitteilla voidaan myös luoda elämyksellisyyttä: "Eräissä pikkujouluissa yhtä elementtiä käytettiin "takkana" siten, että suurella screenillä pyöritettiin upeaa takkatulivideota. Asiakkaat söivät siinä sitten takkatulen loisteessa", kertoo Byskata.

Asiakkaan tilaisuuden onnistuminen varmistetaan mm. helppokäyttöisellä Barcon ClickSharella, joka mahdollistaa osallistujan liittymisen presentaatioon langattomasti vain yhden napin painalluksella. Langaton mikrofonijärjestelmä puolestaan takaa hyvän äänenlaadun ja mahdollistaa head-setien ja vaikkapa kokousväen kesken palloteltavien, heiteltävien, pehmeiden Catch-Box-mikrofonien käytön.

Kilpailutekijät rakennetaan asiakastarpeista käsin

Uusi tekniikka on soljahtanut hyvin hotellin arkeen, ja kysyntää on paljon: "Meidän tilamme eivät ole perinteisen tylsiä kokousluolia, vaan hieman elämyksellisempiä. Freesit tilat ja hyvä tekniikka ovat saaneet kiitosta asiakkailtamme." Kilpailutilanne alalla on kova, Sanna-Liisa Byskata korostaakin erottaumisen tärkeyttä: "Uudistettujen tilojen ja nyky-aikaistettujen fasiliteettien myötä meidän on helppo myydä palveluitamme."

Kilpailuetua digitalisaatiosta

Myös Radisson Blu Marina Palacen entinen yökerhopuoli Submarina on kokenut muodonmuutoksen, jolla luodaan lisäarvoa vastauksena kilpailutilanteeseen.

Kun kokous- ja juhlapalvelua tarjoavan Submarinan AV-ratkaisut alkoivat olla tiensä päässä, toiveena oli paitsi järjestelmän nykystandardien mukainen digitalisoiminen, myös “jotain enemmän".

Käytännöllisyyttä ja tunnelmaa

"Audico Systems kuunteli toiveemme, suunnitteli ja toteutti. Homma hoitui avaimet käteen -periaatteella", kertoo kokous- ja tapahtumapäällikkö Anette Rautio.

Tilaan haluttiin laadukas projisointi ja samalla vaihdettiin valkokankaat. "Kuvatekniikan puolella kaikki uudistui signaalin siirtotavasta alkaen. Vanha analoginen järjestelmä jäi historiaan," kertoo Audicon Toni Hämäläinen.

Myös Submarinan erikoisuus, väriä vaihtava valokatto, sai uuden teknisen toteutuksen, kun Barrisol-kalvojen alle vaihdettiin uudet ohjelmoitavat RGB-ledit.

"Asiakas saa itse toivoa väriä ja tunnelmaa tilaisuuden tyylin mukaisesti," kertoo Anette Rautio ja jatkaa: "Elämys syntyy tilassamme kätevästi. Yritykset haluavat usein tilaisuuteensa väriteeman tai brändivärit. Yhtälailla valokatostamme inspiroituvat vaikkapa hääjuhlien järjestäjät."

Käyttö sujuu kuin tanssi, vapaasti ilman johtoja

Uudistus valmistui vuoden 2019 helmikuussa, koko AV-järjestelmän käyttö on nyt helppoa ja langatonta "Asiakkaamme arvostavat toteutuksen korkeatasoisuutta, ja tehdyn uudistuksen myötä Submarinassa pystyy myös kokoustamaan huipputekniikalla."

 

Projektin tiedot:

RADISSON BLU MARINA PALACE:

 • Projektorit ja langaton kuvansiirto: Barco
 • Kuvan matrisointi: Biamp Tesira Lux
 • Ääniprosessorit: Biamp
 • Ohjausjärjestelmä: AMX
 • Näytöt: LG
 • Langattomat mikrofonit: Sennheiser -10+

 

SUBMARINA:

 • Ohjausjärjestelmä: AMX
 • Kuvan matrisointi: Extron
 • Projektorit: Barco
 • Äänen matrisointi: Biamp
 • Vahvistimet: Powersoft
 • Mikrofonit: Sennheiser
 • LED-valaistus: Osram
 • Valaistuksen ohjaus: Helvar

 

Kuvat: Aki Rask