Asianajotoimisto White & Case

Etäneuvottelut ovat tärkeässä asemassa globaalissa ja modernissa yritysmaailmassa – kokoukseen osallistuvan sijainnilla ei ole enää väliä, sillä tieto- ja viestintätekniikkaa hyödyntämällä neuvottelutilanteita voidaan toteuttaa ajasta ja paikasta riippumatta.

Reaaliaikaisesti tapahtuva puhekeskustelu on tehokkaampaa, kuin kirjallisesti tapahtuva viestintä, sillä puhumalla vältytään yleensä väärinymmärryksiltä ja keskustelu on vapaampaa. Kun keskustelu käydään vielä kasvotusten, tulee keskusteluun mukaan myös ilmeet ja kehonkieli, jotka helpottavat viestin ymmärtämistä.

Etäkokoustekniikka mahdollistaa kuvan ja äänen välittymisen paikasta toiseen, jolloin tilanne on melkein yhtä autenttinen kuin kasvokkain käyty keskustelu. Onnistuneeseen etäneuvotteluun tarvitaan kuitenkin soveltuvaa ja toimivaa tekniikkaa sekä rauhallinen ympäristö.

Kollaboratiivisessa etäneuvotteluhuoneessa on huomioitu niin viihtyvyys kuin tekniikka. Nykyiset tekniset ratkaisut saadaan melkein poikkeuksetta integroitua suoraan kalusteeseen, jolloin lopputulos on toimiva ja siisti. Hyvä äänentoisto oikeanlaisilla kaiuttimilla ja mikrofoneilla takaavat äänen kuulumisen ja välittymisen. Laadukas näyttö mahdollistaa osallistujien ja esitysmateriaalien näkymisen. Tehokas neuvottelualusta tarjoaa hyvät etäyhteydet.

Muistilista etäneuvotteluhuoneen suunnitteluun:

  • Neuvottelualusta (esim. MS Teams, Zoom, BYOD (oma laite))
  • Max. henkilömäärä huoneessa
  • Näytön koko (esim. 55’’)
  • Äänentoistotarpeet (mikrofonit, kaiuttimet)
  • Kamera videoyhteyteen
  • Esitysjärjestelmä (kiinteä, esim. HDMI-kaapelilla/langaton, esim. Barco ClickShare)

 

Pyydä tarjous: