Viime syksyn Slush Musicissa oli käytössä koko Taikaverstaan L-Acoustics -arsenaali. Tapahtuman suunnittelusta vastasi Sun Effects.

Taikaverstas panostaa äänentoistoon

Taikaverstaan työsarkaa ovat monenmoiset yritystapahtumat kuten kokoukset ja seminaarit, lanseeraukset ja promootiot, messuosastot, gaalat ja vuosijuhlat sekä asiakasjuhlat. Myös yleisötapahtumat kuten festivaalit, konsertit sekä kulttuuri- ja urheilutapahtumat kuuluvat yrityksen repertuaariin.

Taikaverstaan toimintamalli on asiakaslähtöinen, ja palvelussa panostetaan erityisesti suunnitteluun. Taikaverstaalla uskotaan, että ikimuistoiset ja erottuvat tapahtumat syntyvät huippuluokan valaistuksen, kuvatekniikan ja äänentoistolaitteiston avulla – tietenkään unohtamatta ammattitaitoista henkilökuntaa laitteiston takana.

Kilpailukykyinen kalusto on olennaisessa asemassa Taikaverstaan tapaisen yrityksen toiminnassa. Yrityksessä tiedetään, että monipuoliset tuotteet, alan uusin laitteisto ja innovatiiviset ratkaisut varmistavat luotettavan, toimivan ja tyylikkään toteutuksen.

Taikaverstaalla on viime vuosina satsattu erityisesti äänentoistokaluston laatuun. Audicon edustamaan L-Acousticsiin siirryttiin reilut viisi vuotta sitten, huolellisten testauksien ja vertailujen jälkeen. ”Muuan miksaajakollega kävi eri valmistajien saliäänikalustoja läpi ja tuli siihen tulokseen, että L-Acoustics oli ehdottomasti paras”, muistelee Taikaverstaan Jarmo Raninen.

Tästä seurasi tapaaminen Audicon Pauli ”Pave” Molnárin kanssa, ja Taikaverstas päätyi Paven suosituksesta investoimaan L-Acousticsin kattavaan KIVA-kaiutinjärjestelmään, joka tarjoaa ihanteellisen ratkaisun tiloihin ja tilaisuuksiin, joissa vaatimuksena on tasainen äänenpaine ja -sävy jokaiselle yleisölohkolle. Kompaktin mutta tehokkaan KIVA:n puolesta puhuvat varmasti parhaiten referenssikohteet, joihin kuuluu muun muassa Helsingin Musiikkitalo, kärkikastin teattereista ja vuokrafirmoista puhumattakaan.

Ensimmäisestä KIVA-hankinnastaan lähtien Taikaverstaan L-Acoustics -kalusto on kasvanut vuosi vuodelta. Viimeisimpänä linjastoa täydennettiin Audicolta hankituilla kahdellatoista KARA-linjasäteilijällä, joiden myötä isompienkin festareiden äänentoisto hoituu nyt kivutta yrityksen omalla kattauksella. Vankka KARA tarjoaa enemmän yliohjausvaraa ja äänenpainetta, ja soveltuu hyvinkin haasteellisiin katsomoasetelmiin.

”Eli tulevalle sesongille on nyt tarjolla entistä laadukkaampi setti”, Raninen tiivistää.

Jarmo Ranisen mukaan ammattiesiintyjien lisäksi muutkin asiakkaat osaavat tänä päivänä vaatia laadukasta äänentoistoa.

”L-Acousticsiin siirtymisen jälkeen äänentoistosta ja kaiuttimista ei ole kentällä enää kertaakaan kuultu yhtään pahaa sanaa”, Raninen kiittelee

Kuva: Audico