Utöver Sjöängsskolan för årskurs 6-9 var målet att skapa en byggnad som även inrymmer en multisal med 500 platser, kulturskola med inriktning på musik, dans och drama samt att flytta dit huvudbibliotek och dagens vuxenutbildning.

2017 presenterade Audico (dåvarande Bright Installation AB) en lösning som innefattade installation, programmering och driftsättning av ett Dolby Atmos-system i just Kunskaps- och Kulturcenter Askersunds Kommun. Utöver detta installerades och driftsattes även ett komplett AV-system.

Kontrollsystemet för AV-utrustningen samt biosystemet utgår från en Crestonprocessor med två stycken touchskärmar varav en är placerad i ett bordsstativ vid mixplats och en i Bright Calling Station placerad vid inspicientplats bakom scen. Från båda dessa skärmar kan man styra lokalen genom att bland annat välja förinställda ljusbilder för scen och lokal, justera volym på ljudkällor, välja bildkälla till projektor och göra utrop till kallningssystem utanför multisal.

Under årsskiftet 2019/2020 levererade och installerade Audico även ett nytt och komplett ljudsystem till KKC Askersund Sjöängsskolans stora salong, som rymmer totalt 500 platser. Ljudsystemet bestod av ett NEXO-system som installerades med syfte att förbättra ljudupplevelsen i lokalen. Systemet kan även riggas ner och nyttjas vid evenemang internt i andra lokaler på Sjöängen samt externt utanför Sjöängens lokaler - vilket medförde att systemlösningen idag är anpassningsbar, flexibel och delvis mobil.