Ett kontrollrum är ofta kärnan i många produktionsmiljöer – oavsett om det är IT, säkerhet, processer, hotell och faciliteter, bank och finans eller trafikledning.

Audico har vi installerat en komplett kontrollrumsmiljö i vårt demorum – inte bara för att visa våra kunder och leverantörer vad vi kan leverera i form av säkerhet och funktion, utan också för att utbilda och låta våra kunder utforska möjligheterna med moderna IP-baserade kontrollrumssystem.

Att kunna skapa stora dynamiska arbetsytor, där man kan arbeta med flera system från en och samma plats, gör vikten av att ha ett välfungerande system ännu större när man har ett utrymme som kräver personal som jobbar dygnet runt, sju dagar i veckan. När vi installerar våra kontrollrum ligger därför fokus på säkerhet, funktion, flexibilitet, användarvänlighet och kvalitet.

Vårt kontrollrum inkluderar en videovägg, bestående av 6 stycken Barco UniSee 500-skärmar, tillsammans med Barco OpSpace – ett nätverksbaserat visualiseringssystem för operatörer – och Barco CMS – ett nätverksbaserat visualiserings- och beslutsstödssystem.

”Att ha system och produkter tillgängliga för våra kunder och partners att testa i verkligheten underlättar en dynamisk och involverad process som leder till välinformerade investeringsbeslut. Vi är glada över att få stödet från Barco för att förverkliga vår vision om att skapa ett sådant utrymme”, säger Emil Jankovic, Senior Sales Manager på Audico Systems AB.

Utöver detta har vi även installerat 4 stycken bänkskärmar av märket NEC Multisync EA242F och ett specialbyggt skrivbord från Thinking Space.

Thinking Space designar och tillverkar kontrollrumsmöbler i sina anläggningar i Southampton, Storbritannien. Alla möbler är unikt designade för att möta projektets specifika krav, med tanke på användarnas och miljöns tekniska och ergonomiska krav. Thinking Space tillhandahåller lösningar på flera marknader: säkerhet, AV, flygtrafik, transport, militär och industri.

"Vi har stöttat Audico (Systems AB) med möbellösningar för kontrollrumsprojekt under de senaste åren och är glada över att bli utvalda som deras föredragna möbelleverantör. Det har varit ett nöje att arbeta med Daniel Borg och hans team och vi är övertygade om att vi kan leverera fler projekt tillsammans. Audico har ett mångårigt rykte för att tillhandahålla professionella AV-installationer på högsta nivå och våra kontrollrumsmöbler passar perfekt in i det avancerade produktsortimentet de erbjuder. Vi ser fram emot att arbeta närmare med dem i framtiden", säger Darren Allen, försäljningschef på Thinking Space Internationals.

 

Text: Josefin Can

Bilder: Emil Jankovic