Audico Technology har över 60 års erfarenhet av ljudteknik. Verksamheten startade med tillverkning av centralradiosystem för skolor och andra offentliga byggnader i Finland. Sedan dess har Audico levererat tusentals system för olika typer av offentliga utrymmen med individuella krav. Idag är vi marknadsledare i Finland inom tillverkning av ljudåtergivningssystem samt talade utrymningslarms- och informationssystem.

Audicos sortiment omfattar högklassiga och certifierade utrymningslarmsystem (talade), samt allmänna larm- och ljudsystem för både byggnader och sjöfartsindustrin. Som ett smidigt teknologiföretag har Audico även utvecklat skräddarsydda informationssystem med mångsidiga konferens- och röstningsfunktioner.

Vårt mål är att vara en pålitlig och innovativ leverantör för våra kunder.

Mer om produkterna i menyn intill, tyvärr tillsvidare på engelska.

CENTRALPRODUKTION

Avec G2 System-centraler är färdigt genomtänkta ljud-, utrymningslarm- och säkerhetsutropscentraler. De passar som sådana till skolor, hälsocentraler, butiker, industrin och flera andra utrymmen. System-centraler kombinerar bruksegenskaper för både underhållnings- och högtalarutropssyfte samt ljudevakueringsstandardernas krav. System-centralen är ett optimalt system för bakgrundsmusik, talade meddelanden och ljudevakuering och passar alla offentliga byggnader.

Avec G2 System-centraler levereras färdigt för användning, innehållande bruksanvisningar och nödvändiga installationsanvisningar för att ansluta ljudnätverket till kontrollpanelen. Den detaljerade driften av systemet bestäms med hjälp av Avec-konfigureringsprogrammet. I konfigurationen definieras till exempel utropsområden, programgrupper, schemalagda aktiviteter och olika meddelanden.

Det finns tre Avec G2 System-standardcentraler. Centralenheternas mängd definierar systemets omfattning, 1-24 linjer. Till exempel i System 1-centralen, 9U höga 19’’-enhetsskåp har 8-kanals ADA 8x8-effektförstärkare med 8 x 120W / 100V-utgångar, DSP-processorer, ALT-linjetransformator och radio/CD-spelare som programkälla. En liten anslutningsbox ansluter sig i centralen. Boxen fästs i väggen, innanför den ansluts högtalaren och andra fasta ljudkablar. Det kan anslutas t.o.m. 380 stycken högtalare med 2,5W / 100V effekt till System 1-systemet.

LST PRODUCTION OY

LST Production Oy är Audicos och LST Groups år 2012 grundade företag, dit båda ägarnas industriella produktions- och sammansättningsverksamhet förflyttades. I företagets verksamhet ingår underentreprenad, avtalsproduktion och sammansättning av metall-, el- och teletekniska produkter. Företagets verksamhet är certifierad i enlighet med ISO 9001 kvalitetssystem.

LST Production Oy är verksam i LST Groups affärshus på Järnverksgatan i Åbo, Finland.

CERTIFIKAT

Ljud-, utrymningslarm- och säkerhetsutropssystemens centrala uppgift är att förmedla information – ibland även under extrema förhållanden. Sirener och brandklockor berättar inte mycket om den pågående nödsituationen, vilket innebär att ett verbalt meddelande guidar människor bättre, speciellt i främmande utrymmen.

Inom EU-området definieras systemets egenskaper i den allmänna EN 60849- och EN 54-16-standarden, som definierar krav, testmetoder samt prestandakrav för utrustning som används i detekterings- och larmsystem som är kopplade till brandlarmsystemet.

Audico Avec G2 System är certifierat och fyller kraven i standarderna EN 54-16, EN 54-4 och EN 60849. Med Avec kan vi implementera ett system som fyller kraven även i större projekt. Förutom tillverkaren ställer standarden också krav på andra deltagare i projektet. Vi instruerar elektriska konstruktörer, entreprenörer och användare att uppfylla kraven som ställs för dem, så att helhetsförvekligandet skulle också vara i enlighet med standarderna.

Avec G2-systemet är också typgodkänt enligt varvsindustrins krav (DNV).

KVALITET OCH MILJÖ

Audico Technology Oy utvecklar och tillverkar högkvalitativa ljudevakuerings- och informationssystemprodukter och relaterade tjänster av en kvalitet som uppfyller marknadens förväntningar. Vi strävar efter att lösa kundens behov på bästa möjliga sättet och tar också hänsyn till miljöfrågor.

Var och en av våra anställda ansvarar för resultaten och kvaliteten på sitt arbete tillsammans med sina kollegor. Vi garanterar goda och rättvisa arbetsvillkor för alla våra anställda.

Vi har åtagit oss att uppfylla våra skyldigheter enligt tillämpliga lagar och regler.

Vi har åtagit oss att skydda miljön i all vår verksamhet. För att stödja miljömässig hållbarhet och välbefinnande baseras vår verksamhet på att optimera produktlivscykler och energieffektivitet.

 

 

Audico Technology Oy - kontaktinformation